| ido-forum.COM Mail Adresi Mail Kayıt
Mail Giriş Hem Ücretsiz Hem de Hotmail-MSN Destekli! ![]() |
| |||||||
| Üye Ol | Forum Kuralları | Albümler | Gruplar | Oyun Parkı | Arama | Bugün Gönderilenler | Forumları Okundu İşaretle |
| Duyurular - Uyarılar - Haberler |
İslam Ve Din Dünyası kategorisi altındaki 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif Özel Bölümü 2008 forumunun Iftar Duasi konusunu incelemektesiniz. -------------------------------------------
Kelimeyi şehadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek ve hacca gitmek ile birlikte İslam'ın 5 şartından biri olan oruç tutmak her müslüman için oldukça önemli bir ibadettir.
Ramazan ayında imsak ... mesajının devamı... |
| | LinkBack (1) | Konu Araçları |
| | #1 |
| Iftar Duasi
-------------------------------------------
Kelimeyi şehadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek ve hacca gitmek ile birlikte İslam'ın 5 şartından biri olan oruç tutmak her müslüman için oldukça önemli bir ibadettir. Ramazan ayında imsak vaktinde başlayan oruç, akşam güneş batıncaya kadar devam eder. Güneş batınca yemek ve içmek suretiyle oruç açılır. Orucu açmaya ise «iftar» denir. İftar vaktinde şu duayı okumak sünnettir: "Allahümme leke sumtü, ve bike âmentü, ve aleyke tevekkeltü, ve alâ rızkıke eftartü, ve savmel'ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir lî ma kaddemtü ve mâ ahhartü" Anlamı: "Allahım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açtım. Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Artık benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!" | |
| | |
| Reklam Alanlarımız |
| | #2 |
| evet ramazan-ı şerifte iftar vaktinde bu dua edilir ve iftara başlanır | |
| | |
| | #3 |
| amin ... | |
| | |
| | #4 |
| Sağol paylaştığın için... | |
| | |
| | #5 |
| |
| | |
| | #6 |
| emeğine sağlık capriil | |
| | |
| |
|
| Allahım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, Fırtınalarda güvenip-sığınacağım liman,Sana geldim...! Senin rızkınla orucumu açtım. Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Bu ayda açın-açığın halini farkettim Artık benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla! Sen bizleri kıyamette Peygamberin sancağı altında topla...! | |
| | |
| | #8 |
| Allah razı olsun abi paylaşım için | |
| | |
| | #9 |
| amin... | |
| | |
| | #10 |
| hayırlı ramazanlar teşekkürler paylaşıma | |
| | |
| Sık Kullanılanlar ( Sayfayı buradan sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz ) |
| Konu Araçları | |
| |
İslam Ve Din Dünyası kategorisi altındaki 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif Özel Bölümü 2008 forumunun Iftar Duasi konusunu incelemektesiniz. -------------------------------------------
Kelimeyi şehadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek ve hacca gitmek ile birlikte İslam'ın 5 şartından biri olan oruç tutmak her müslüman için oldukça önemli bir ibadettir.
Ramazan ayında imsak ... mesajının devamı... |
| LinkBack to this Thread: http://www.ido-forum.org/11-ayin-sultani-ramazan-i-serif-ozel-bolumu-2008/233957-iftar-duasi.html | ||||
| yazan | For | Type | Tarih | |
| ido-FoRuM.ORG / Biz.CoM.Ws.iNFo.Us | Taklitlerimizden Sakının! | Post #7 | Refback | 17-09-07 15:43 | |
| | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Kâinatin Duasi | aşkdelisi | Dini Sohbetler Muhabbetler | 1 | 24-02-08 14:12 |
| Sevgİlİ Duasi | se_d_na | Dini Sohbetler Muhabbetler | 10 | 29-01-08 19:27 |
| Bu da EVLİ KADIN DUASI | 42ndiYAGMURU | Çöp Kutusu ve Kapalı Bölümler | 1 | 30-10-07 22:43 |
| EVLi ERKEK DUASI | 42ndiYAGMURU | Geyik/Mizah | 7 | 28-10-07 16:40 |
| Oguzkagan In Duasi... | τhΕηEω©Eм | Vatan'a Dair Hikaye ve Şiirler | 6 | 20-06-06 11:17 |